hits

Luftige lørdags rundstykker


Disse rundstykkene er populære her i hus. I og med at deigen er så stor hender det jeg baker litt forskjellig.. i dag blei det fletteloff i form..et brett med 12 tebrød..som forsvant til frokost..og disse 12 rundstykkene.... lager jeg kun rundstykker på ca 80 gr..så pleier jeg å få 42 stk ca.

200gr smør..smeltes

5 dl melk og

7 dl vann Helles i smøret når det er smeltet.

Varmes til 40-42 grader.

2 pk tørrgjær

(0.5 ts sukker om du vil ha i gang gjæren fort..)

Bland dette i bollen i kjøkkenmaskinen.

5 ts salt

2 kg + hvetemel.

Tilsett mel frem til den akkurat slipper bollen..kjør den 10 min..tilsett litt mer mel om den henger i bollen igjen..kjør i 5 min til. Eltingen er veldig viktig for et godt resultat..og selvfølgelig at deigen ikke har alt for mye mel i seg... del den så den heves i 2 boller. Den blir for stor for kjøkkenmaskin bollen. Heves i 30-40 min.

Bak ut til rundstykker..horn..loff..tebriks..hva du måtte ønske. Etterhev i 30-40 min.

Pensle med egg og strø på valmuefrø.

Stekes på varmluft 200 grader..midt i ovnen..(rundstykker) i 10 min ca. Dunk på de å hør om du får en hul lyd. Da er de ferdig. Neste brett inn! Avkjøl de på rist..ikke på stekebrettet..da blir de bløte under. 

Server varme..el kalde.. frys ned når de er avkjølt..og ta opp når du legger deg om du vil ha de til frokost neste dag..  

Disse er veldig gode syntes jeg!

Kos deg/dere! 

Gi gjerne tilbakemeldinger om du baker disse!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

ingerkristineslittavalt

ingerkristineslittavalt

41, Hvaler

Jeg er gift, barnløs(3 bonusbarn), har 2 katter og ufør. Bor i Nord Norge, men er i fra Hvaler/Østfold. Jeg holder på med litt av hvert. Baker, lager mat, strikker, dyrker diverse i mitt drivhus..og ymse annet som jeg får for meg at jeg må prøve :) Litt kreativ, impulsiv.. Tålmodighet blei jeg født uten. Ærlig og rettferdig..omsorgsfull og hypersensitiv. Vil at alle rundt meg skal ha det best mulig.

Kategorier

Arkiv