hits

Hei og hå! Mitt første innlegg :D

Dette tok jammen i meg tid..merker det er lenge siden jeg har sitti ved en pc...men mobilen er vel den de fleste bruker :) Men men..siden jeg aldri har blogget før, så tok jeg en Pippi :D
Har ikke helt skjønt hvordan jeg fikser på siden med skriftstørrelser etc enda..men jeg håper jeg finner ut av det snart. Får vel spørre flokken i huset..de er en smule mer garva på pc enn det jeg er ;)

Noen få dager inn i det nye året..og jeg holder på med 2 strikkeprosjekter..det ene er en genser til mannen min..en rallar genser i farger han selv har valgt. Det blir 50 års gaven hans. Strikket en til han i sommer også, men i tjukkere garn( Viking sportsragg) og dårligere kvalitet..og jeg strikket den litt for stramt når jeg kom til mønstret..så nå har jeg startet på en ny en..med mye tynnere garn(Pt5)..og så tar jeg med meg lærdom fra den første genseren som blei for stram over skuldrene..for det jeg strammet for mye i mønstertråene. Var litt vanskelig å strikke med 3 farger på en gang..men jeg håper det går bedre denne gangen :)
Det andre strikkeprosjektet mitt..det er et årspledd som strikkes etter temperaturen som er hver enkelt dag på morgenkvisten. Har lagt opp 300 masker, og skal strikke 1 rille(2 pinner) hver dag. Bruker av garnet sportsragg, da jeg hadde mye av dette liggende(det var det jeg strikket den første rallaren i..som er dårlig kvalitet). Veldig kjekk måte å få brukt opp restegarn på :) Da har jeg delt gradestokken og fargevalg inn i 5 grader. Minus 1 til minus 5..bruker jeg svart..og de tre første dagene i det nye året nå..var det Minus 1 til minus 2..så da er de første rillene sorte. Men når jeg våknet opp i dag..så var det minus 12 grader..og da får jeg en ny farge inn i pleddet mitt...hoppet over en farge på skalaen..da vi ikke var innom minus 6 til minus 10. I og med at jeg bor i nord, så er jo været rimelig ustabilt. Så jeg har plukket ut 12 farger..men jeg håper jeg slipper å bruke de kaldeste..brrrr :/
Fordelen med å strikke et årspledd, er jo det at det er noe de fleste kan gjøre. 1 rille om dagen er jo ikke uoverkommelig :) Noen velger å strikke pledd ut i fra temperaturer som var feks det året de blei født...eller at det skjedd noe spesielt et år..som at de fikk et barn..giftet seg etc. Så har de søkt opp temperaturer fra det året de villle strikke. Tror de gjorde det inne på Yr. Noen velger å strikke inn hvitt i tillegg..de dagene det har snødd, eller snør..eller gul for sol , grå for overskyet etc etc.
Akkurat det med å strikke inn snø og sol, dropper jeg..lurer på å markere ved måneskillene i et kontrastgarn. Men har ikke bestemt meg enda :)
Hadde vært veldig gøy, om fler kastet seg med, og strikket et årspledd sammen med meg. Det vil bli ferdig på nyttårsaften 2018..og da sitter du igjen med en mestringsfølelse over å ha strikket et så stort prosjekt..men det har liksom ikke tatt over livet ditt i den grad at du har sitti timesvis hver dag :) Jeg har aldri orket tanken på å strikke et pledd før, men nå som jeg kan strikke kun en rille hver dag, så er det noe jeg kan begynne på..ellers så vet jeg at jeg med min tålmodighet, hadde gitt opp etter kort tid.

 

Nå må jeg hive meg i strikkinga..da den genseren gjør seg ikke selv..og mannen fyller 50 år 10 februar..så jeg har i grunnen dårlig tid med tempoet jeg har og armer som svikter :/

Hiv deg med på årspleddet! :D

 

 

6 kommentarer

Lise-marie

04.01.2018 kl.14:57

Hei og hopp! Gratulerer med ny blogg. Gleder meg til å følge deg :)

ingerkristineslittavalt

04.01.2018 kl.21:32

Tusen takk! ??Lise:

Søssa

05.01.2018 kl.06:30

Dette skal bli min Kaffelesing på morgen ❤️

ingerkristineslittavalt

06.01.2018 kl.17:47

Så koselig å høre ??????

Dagny Løfall

06.01.2018 kl.21:30

Gratulere med fin første blogg.

Gikk fint for meg og lese.

Og lykke til med årspleddet.

ingerkristineslittavalt

13.01.2018 kl.18:03

Tusen takk ??

Skriv en ny kommentar

ingerkristineslittavalt

ingerkristineslittavalt

40, Hvaler

Jeg er gift, barnløs(3 bonusbarn), har 2 katter og ufør. Bor i Nord Norge, men er i fra Hvaler/Østfold. Jeg holder på med litt av hvert. Baker, lager mat, strikker, dyrker diverse i mitt drivhus..og ymse annet som jeg får for meg at jeg må prøve :) Litt kreativ, impulsiv.. Tålmodighet blei jeg født uten. Ærlig og rettferdig..omsorgsfull og hypersensitiv. Vil at alle rundt meg skal ha det best mulig.

Kategorier

Arkiv